Pelerinaj la Constantinopol

1octombrie-5octombrie 2014

                                                                                                                

ZIUA 1-MIERCURI, 1 octombrie:
Plecare din Piatra Neamt cu autocarul la ora 17 din fata muzeului de istorie,pe traseul Piatra Neamt-Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Veliko Tarnovo-Kapikule-Edirne-Istanbul.

ZIUA 2-JOI ,2 octombrie: 
Grupul  ajunge in Istanbul.Cazare la hotel***,servirea pranzului.Deplasare la biserica din Vlaherne cu hramul Acoperamantul Maicii Domnului,la biserica Chora si la Patriarhia Ecumenica si vizitarea Palatului  Topkapi(care adaposteste exponate unice :partea frontala  a craniului si mana dreapta a sf.Prooroc Ioan Botezatorul ,sabia lui Stefan cel Mare)  ,care timp de patru secole a fost resedinta oficiala a sultanilor otomani incepand cu Mehmed Cuceritorul si totodata central administrativ ,educational si cultural al unuia dintre cele mai puternice imperii ale lumii,palatul constituie una dintre principalele atractii ale orasului Istanbul.Cazare hotel***Istanbul

ZIUA 3-Vineri 3 octombrie:
Mic dejun.Manastirea Izvorul Tamaduirii(locul in care
Maica Domnului i-a descoperit Imparatului Leon apa tamaduitoare),biserica romaneasca cu hramul sf. Mc.Paraskevi,sfintii Martiri Brancoveni si sf.Arghira,inchinare la moastele sfintei si sf.Nifon Patriarhul Constantinopolului.Vizitarea Palatului Dolmabahce,unul dintre cele mai fascinante palate din lume construit in sec.xix.Vizitarea celor doua bazare( Bazar Grand si Bazarul egiptean).Cazare hotel***Istanbul.             

ZIUA 4-SAMBATA 4 octombrie:
Mic dejun.Basilica Cisterne,Catedrala Sfanta Sofia (construita de imparatul Iustinian intre anii532-537),mormantul SF.Partenie al Lampsakului,vizitarea celui mai mare acvariu tematic din lume,care se intinde pe o suprafata de 100 acri,gazduind peste 1500 de specii marine cu un total de 15000 de vietuitoare si paduri tropicale si 64 rezervoare cu o capacitate de 6800mc apa ,sali de cinema,magazine de suveniruri,cafenele(intrarea 29lire turcesti aprox.10euro).Optional croaziera pe Bosfor .Cazare in Istanbul hotel***.

ZIUA 5-DUMINICA 5 octombrie:
Mic dejun.Participare la sf. Liturghie la biserica romaneasca .Plecare spre tara ,sosire in functie de formalitatile vamale,aprox.ora 23:50 Piatra Neamt.

TARIF 250 euro-tarif calculat  pt.45 de persoane.

SERVICII INCLUSE:
-transport cu autocar modern cu AC,TV
-3 nopti cazare hotel***
-mic dejun
-preot insotitor

SERVICII NEINCLUSE:
taxe intrari obiective(aprox.55euro/pers.)
-ghid local(aprox.5 euro/pers.)
-croaziera pe Bosfor(aprox.6 euro/pers.)
-asigurarea medicala
-masa de pranz si cina
-asigurarea storno(asigurare de anulare a calatoriei din cauza turistului-facultativa,costa 1,5%din pretul pachetului,se achita in lei la cursul zilei si poate fi incheiata  doar in ziua semnarii contractului).

ACTE NECESARE :
Pasaport valabil minim 6 luni de la intoarcerea in tara .
Avans minim: 80 euro/pers.